Suurta rakkautta odotellessa

 


Suurta rakkautta (ja päivää) odotellessa:

Saanen esitellä ystäväni Tuhkimo, Jehkimo ja August. Tuhkimon paino on viime aikoina pudonnut rajusti. Koulun terveystarkastuksessa hän painoi pari vuotta sitten 50kg. Nyt hän on tuntenut itsensä jo hyvän aikaa lihavaksi, eikä pidä kehostaan. Onhan tämä ymmärrettävää, painaahan hän kokonaista 30kg. Tuhkimo on menossa lääkäriin saamaan apua, koska mikään ei tunnu enää auttavan hänen lihavuuteensa.

Jehkimo sen sijaan kokee olevansa onnellisempi kuin koskaan ja hän pitää kehostaan yhä enemmän ja enemmän. Jehkimo on ylpeä siitä, että hänen painonsa on noussut tekemättä mitään 50kg. “Minun ei ole tarvinnut kuin syödä, ja näytän enemmän itseltäni kuin koskaan, ja eiköhän vielä jokunen kilo saada lisää”, iloitsee Jehkimo. Lähestyvä työterveystarkastuskin sujunee kuin tanssi näin hyvin voivalta mieheltä.

Augustina, anteeksi August, kokee syntyneensä väärään kehoon. Naisen keho, eikä hänen syntymänimensä miellytä häntä, koska hän on mies. August odottaa puolen vuoden päästä koittavaa 18-vuotissyntymäpäiväänsä, jotta saisi sukupuolenkorjaushoidot aloitettua. Hän haaveilee muun muassa sarjasta leikkauksia, joissa poistettaisiin esimerkiksi kohtu ja rinnat.

Tuhkimolla, Jehkimolla ja Augustilla on omat ongelmansa. Lääkärikäynnin yhteydessä kahdelle heistä todetaan, että heidän kehonkuvansa on vääristynyt, ja että heidän suunnitelmansa ovat heille vaarallisia ja voivat aiheuttaa pysyviä terveydellisiä haittoja, ja yhtä heistä kannustetaan jatkamaan valitsemallaan tiellä. Arvaatko keistä kahdesta on kyse? Mitä ajattelet, rakastettiinko heitä kaikkia?


*****

Julkaisematon mielipidekirjoitus. Henkilöt fiktiivisiä, mutta asia aito. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sensuroitu Raamattuko? "Sensuroitu" baybusterin testissä

Jumalan sana kieltää tatuoinnit -- vai kieltääkö?

"Älä tapa" -- Vantaan kouluampuminen