Pride -liike seisoo tyhjän päällä



Useiden lehtien sivuilla on jälleen tähän aikaan vuodesta puhuttu pride-teemassa ihmisoikeuksista, tasa-arvosta, syrjimättömyydestä, jopa rakkaudesta. Näiden arvojen puolesta katsotaan myös marssittavan tänään Helsingissä. Kaikki varmasti hyviä arvoja, mutta mitä ne tarkoittavat? Nykypäivänä ei mikään näistä ole enää selvä asia.

Näyttäisikin, että nämä kaikki käsitteet ovat menettäneet merkityksensä ja niistä on tullut iskusanoja (iskulauseita ei kukaan enää nykypäivänä jaksa kuulla loppuun asti), joilla nuijitaan omaa subjektiivista näkemystä läpi. Eli näistä sinänsä hyvistä asioista on tullut täysin subjektiivisia. Jos olet eri mieltä, niin loukkaat minun ihmisoikeuksiani. Jos et anna minun tehdä jollakin valtapelin peliliikkeelläsi jotakin, niin syrjit minua. Jos en saa kaikkea mitä haluan, mutta joku toinen saa, niin se on tasa-arvoa vastaan. Ja rakkaus: rakkautta käytetään perusteluna vailla sisältöä kun ei enää muuta keksitä. 

Puhumattakaan muista vastaavista sanoista. Käsitteitä vailla sisältöä subjektiivisuudessaan.

Nykypäivänä kaikille näille käsitteille on siis periaatteessa yhtä monta sisältöä kuin on ihmistä, jolloin ne kaikki menettävät merkityksensä. Mikä kukaan on sanomaan kenellekään mikä on tasa-arvoa, syrjintää, rakkautta tai mikä tai mitä kuuluu ihmisoikeuksiin? Ihmisoikeussopimuksetkin ovat käytössä vain, jos niiden käyttö sopii omaan pirtaan. 

Kristillisessä kulttuurissa, josta Suomi ja suomalaisuuskin on ammentanut, näille kaikille on ollut määritelmänsä, ja nämä määritelmät ovat nousseet Raamatusta, Jumalan sanasta, ja siten Jumalasta. Mutta vaikka unohdettaisiin kristinusko, niin ilman jotakin objektiivista “mittatikkua” ei ole määritelmiä. Ilman totuutta, ei ole mitään mitä vaatia, kun ei ole hyvää eikä pahaa. On vain saman arvoisia mielipiteitä. Miksi jokin niistä olisi toista parempi? Miksi ei yhteiskunnan tukemana marssittaisi, liputettaisi, käytettäisi kahmalokaupalla rahaa jokaisen mielipiteen ja ryhmittymän esille nostamiseen? Jokaisella yksittäisellä taholla on toki sanan- ja uskonnonvapautensa. 

Pride-liike ja ideologia sen takana, eivät pysty edes määrittelemään mitä on tai mitä tarkoittaa sana “nainen”, puhumattakaan näistä “arvoista”, joita se ajaa. Pride-liike seisoo tyhjän päällä, kun se ei voi nojata mihinkään muuhun kuin mielipiteisiinsä tai niiden pohjalta tehtyyn pseudotieteeseen.


***

Julkaisematon mielipide. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sensuroitu Raamattuko? "Sensuroitu" baybusterin testissä

Jumalan sana kieltää tatuoinnit -- vai kieltääkö?

"Älä tapa" -- Vantaan kouluampuminen