Totuuden ja rakkauden yhteisö




Hämeen Sanomat kertoi Eija Nivalan saamasta kohtelusta (30.9). Nivalan saama kohtelu on väärin ja julmaa. Kunnioittava keskustelu on tärkeää. Asioiden pitäisi aina keskustella, eikä käydä käsiksi kenenkään henkilöön. 

Nivala on siinä oikeassa, että kaikista asioista ihmiset eivät voi olla samaa mieltä ja erimielisinäkin on mahdollista rakentaa yhteisöä. Tämä on monessa mielessä totta myös kristillisessä seurakunnassa (tai kirkossa). Seurakunta on kuitenkin myös erilainen yhteisö, koska kyseessä on Totuus-yhteisö. Niissä asioissa, joista on Raamatun, Jumalan sanan, totuus, vain tämä totuus merkitsee. Ja totuus ja rakkaus käyvät (Raamatussa) käsi kädessä. 

Avioliitosta ja homoseksuaalisista suhteista on selkeä Raamatun näkemys. Avioliitto on Raamatussa alusta loppuun yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto. Sitä ei muuta edes rehellinen historiankuvaus siitä, miten ihmiset ovat tästä poikenneet vastoin Jumalan tahtoa. Ja Raamatun näkemys alusta loppuun asti on, että “Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat... eivät miesten kanssa makaavat miehet”. Siksi on rakkautta ystävällisesti ja kunnioittavasti kertoa tämä kristillisessä seurakunnassa. Ja samaan hengenvetoon jatkaa, että nämäkin, kuten kaikki muutkin rikkomukset, saa anteeksi tunnustamalla ne ja turvautumalla Kristuksen sovitustyöhön. Evankeliumia ei ole se, että kaikki käy, vaan evankeliumi on siinä, että synnit voi saada anteeksi. 

 “Mutta kun on monia raamatuntulkintoja!” Jos olisi olemassa ainoastaan erilaisia raamatuntulkintoja, niin Raamatun tulkinta kävisi merkityksettömäksi. Oikea raamatuntulkinta luterilaisessa kirkossa on luterilaisen tunnustuksen raamatuntulkinta, ja tunnustuskirjojenkin näkemys on selvä ja sama kuin Raamatun. Tämä on kirkkojärjestyksen (1. luku, 1§) mukaan myös Suomen ev. lut. kirkon näkemys. 

Jollei seurakunnan luonnetta Totuus-yhteisönä oteta huomioon, vaipuu se demokraattiseksi yhteisöksi. Demokratialla on paikkansa, mutta enemmistön mielipide ei aina kerro muuta kuin enemmistön mielipiteen. Totuuden se kertoo vain, jos sillä on Totuus takana.


****

Julkaisematon mielipidekirjoitus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sensuroitu Raamattuko? "Sensuroitu" baybusterin testissä

Jumalan sana kieltää tatuoinnit -- vai kieltääkö?

"Älä tapa" -- Vantaan kouluampuminen