Ei-binäärinen -- siis mikä?


Moni media uutisoi tämän vuoden Euroviisuista, mutta tuntuu, että itse laulukilpailua isommat otsikot sai aivan kaikki muu kuin itse laulukilpailu. Israel, Irlannin esitys jne. Ja sitten oli tämä "Ensimmäistä kertaa Euroviisut voitti julkisesti ei-binäärinen artisti". Tottakai voi aina kysyä, että miksi tämä nyt on taas niin tärkeää LAULUKILPAILUSSA? Ja sitten päätyä kysymään: ei-binäärinen -- siis mikä?

Tiedän kyllä mitä sanoilla "ei-binäärinen" yritetään sanoa. Enkä millään lailla halveksi ketään ihmistä. Jokainen ihminen on sanoinkuvailemattoman arvokas jo sillä perusteella, että Jumala on luonut hänet ja Kristuksessa lunastanut hänet. Kuitenkin on jotenkin surkuhupaisaa, että kun yritetään välttää olemasta mies tai nainen, niin määritellään itsensä mieheyden ja naiseuden -- "binäärinen" järjestelmä -- kautta. Ei-binäärit ihmiset eivät siis edelleenkään olisi mitään ilman miehiä ja naisia, joita he eivät omien sanojensa mukaan kuitenkaan ole. 

Kysyä kuitenkin myös sopii: Mistä ei-binääri ihminen tietää miltä tuntuu olla ei-binääri? Jos hän ajattelee, että ei ole mies/nainen, niin mistä hän tietää miltä tuntuu olla vastakkaisen sukupuolen edustaja ja että hän ei ole tätäKÄÄN? Ja tässä tullaan samalla tehneeksi mieheydestä ja naiseudesta kovin kapeat ja yleistetyt kuvat. Jotta voisi olla mies tai nainen, niin sinun pitää olla juuri sellainen kuin ilmeisesti yleisesti (tai sitten vain tämän henkilön mielessä) kuvitellaan. Eikö tällöin naiseuden ja mieheyden rikkaus, kapene vain pieneksi siivuksi sitä rikkautta mitä niissä voisi olla? 

Ongelmaksi muodostuu myös biologia, jota on mahdoton oikeasti ohittaa. Jumala on luonut ihmiset tietynlaiseksi, mieheksi ja naiset Hän heidät loi. Tämä nyt on vain tyly fakta, jolle tällaiset harhaanjohdetut ihmiset eivät voi mitään muuta kuin suuttua. Älkää kuitenkaan minulle suuttuko, suuttukaa Jumalalle, joka on teidätkin luonut. Käärmeen myrkky vaikuttaa meissä joka puolella ja ilman Kristuksen tarjoamaa "kuolemattomuuden lääkettä" se tappaa myös, vaikka vielä näkyisivät vasta oireet ja nekin milloin mitenkin. Jumala armahtakoon meitä syntisiä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sensuroitu Raamattuko? "Sensuroitu" baybusterin testissä

Jumalan sana kieltää tatuoinnit -- vai kieltääkö?

Ahvio Augsburgissa -- samat vanhat petokset